Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Kolegijum skupštine Srbije o uvredama I deklaracijiSjednica Kolegijuma Skupštine na kojoj se raspravlja o tekstu Deklaracije o osudi zločina nad Srbima počela je nešto posle 12 sati u parlamentu Srbije.Prema ranijim najavama, Kolegijuma će raspravljati o nedavno održanoj debati u Skupštini koja je obilovala uvredama između pojedinih poslanika opozicije i ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića.

Sednici prisustvuju svi predstavnici poslaničkih grupa, osim Koštuničina Demokratska stranka Srbije I Nova Srbija Velimira Ilića.

Na kolegijumu će se raspravljati o dešavanjima na sednici u srijedu, kada je došlo do polemike između ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića i poslanika Srpske napredne stranke Jorgovanke Tabaković.

Ona tvrdi da joj se Dinkić u pauzi zasedanja obratio rečima "džukelo jedna", dok Dinkić tvrdi da joj je rekao da laže.

Lider naprednjaka Tomislav Nikolić je izjavio da nakon što je određena pauza opsovao Dinkića, dok je mikrofon u skupštinskoj sali bio uključen, ali i da mu se izvinio.

Kolegijuma će razgovarti I o tekstu deklaracije kojom se osuđuju zločini počinjeni nad Srbima na prostoru bivše Jugoslavije.
XS
SM
MD
LG