Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Stajnberg: Snažno protiv korupcije i kriminala na KosovuZamenik američkog državnog sekretara Džejms Stajnberg (James Steinberg) ocenio je danas da je na Kosovu u dve godine nezavisnosti postignut značajan napredak, ali je pozvao prištinske institucije da se snažno bore protiv korpucije I organizovanog kriminala.

On je ocenio da nedostatak borbe protiv tih pojava ne šteti samo integracijama i stranim investicijama već i budućnosti Kosova i mladih.

Stajnberg je u Prištini istakao značaj dobrih odnosa Kosova sa susedima i razgovora o praktičnim pitanjima sa vlastima u Beogradu.

Posle sastanka s predsednikom i premijerom Kosova Fatmirom Sejdijuom i Hašimom Tačijem, on je rekao da su SAD angažovane da sve zajednice na Kosovu nađu svetlu budućnost u Evropskoj uniji i drugim evroatlantskim strukturama.

Američki zvaničnik, koji je prethodno posetio Beograd, dodao je da, uprkos neslaganja sa nezavisnošću Kosova, kod zvaničnika Srbije uočio interesovanje da se razgovara o nekim pitanjima kao što su korupcija, borba protiv organizovanog kriminala i vladavina zakona.
XS
SM
MD
LG