Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Beograd će tražiti izručenje kosovskog Srbina uhapšenog u ŠvedskojSrbija će zatražiti od Švedske izručenje kosovskog Srbina koji je juče uhapšen u toj državi zbog sumnji da je počinio ratni zločin nad Albancima u selu Ćuška, na Kosovu 1999, rekao je zamenik tužioca Srbije za ratne zločine Bruno Vekarić.

Švedski policijski inspektor Tomas Akheim rekao je da je kosovski Srbin u ranim 30-im bez incidenata juče uhapšen na zapadu Švedske, ali identitet uhapšenog nije objavljen u skladu sa švedskim zakonima.

U Srbiji je 12. marta ove godine uhapšeno devet osoba, bivših pripadnika paravojne jedinice "Šakali", osumnjičenih da su u selu Ćuška 14. maja 1999. godine ubili 41 osobu.

Od 11 lica, za koje se zna da su u Srbiji, uhapšeno je devetoro, dve osobe su u bekstvu, dok se ostali nalaze u zemljama regiona ili zapadne Evrope.

Tužilaštvo Srbije za ratne zlocine zatražilo je istragu protiv 26 pripadnika paravojne formacije "Šakali", Teritorijalne odbrane i rezervnog sastava policije zbog pomenutog zločina.
XS
SM
MD
LG