Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Josipović: Otvorena pitanja između Hrvatske i Slovenije će se lakše rešavati


Otvorena pitanja vezana uz dug Ljubljanske banke hrvatskim štedišama i nuklearku Krško bit će lakše rešiti nakon što su se hrvatska i slovenska vlada dogovorile o arbitražnom sporazumu za granicu, izjavio je hrvatski predsednik Ivo Josipović u razgovoru za ljubljanski dnevni list "Dnevnik".

"Nakon dogovora o arbitraži, bez obzira na njen kasniji ishod, ostaju neka pitanja koja je lakše rešiti, poput duga Ljubljanske banke i nuklearke Krško", rekao je predsjednik Josipović u intervjuu.

Govoreći o odnosima među državama u regiji i rešavanju otvorenih pitanja koja postoje među njima, Josipović je izjavio da te probleme treba da reši sadašnja generacija političara i pritom se posebno osvrnuo na odnose Hrvatske i Srbije i na svoj nedavni neformalni susret sa srbijanskim predsednikom Borisom Tadićem u Opatiji.

"Naša je poruka bila da smo spremni razgovarati o svim pitanjima, ma kako teška ona bila i da je više stvari koje nas povezuju od onih koje nas dele. O nekim pitanjima možda nikad nećemo postići zajednički jezik, ali to ne sme biti razlog da ne prevladamo razlike kod drugih pitanja", rekao je za "Dnevnik" predsednik Hrvatske.
XS
SM
MD
LG