Dostupni linkovi

Pahor potvrdio da Slovenija neće blokirati poglavlje o vanjskoj politici


Slovenski premijer Borut Pahor potvrdio je u četvrtak da Slovenija više neće blokirati otvaranje poglavlja Vanjska, sigurnosna i obrambena politika u pregovorima Hrvatske s Europskom unijom, a to je protumačio nastavkom dobrih odnosa koji su potvrđeni i prilikom njegova jučerašnjeg neformalnog susreta s premijerkom Jadrankom Kosor u Zagrebu.

Pahor je, govoreći novinarima u četvrtak o tom susretu i odnosima s Hrvatskom, posebno istaknuo "neočekivani" napredak u rješavanju otvorenih pitanja postignut na mješovitom diplomatskom povjerenstvu o čijem su se formiranju on i premijerka Kosor dogovorili početkom godine na sastanku u Kranjskoj Gori.

"Ni kolegica Kosor ni ja nismo očekivali da će to povjerenstvo već na početku postići takve rezultate. U svoje ime i u ime hrvatske premijerke mogu reći da smo rezultatima ugodno iznenađeni"
, rekao Pahor na konferenciji za novinare, odgovarajući na pitanje o tome zašto je u Zagrebu najavio otklanjanje sadržajnih rezervi na pregovaračko poglavlje koje je Slovenija do sada izražavala, onemogućavajući njegovo otvaranje.

Pogledajte

Skup desničara i kontraskup levičara zbog migranata u Beogradu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:37 0:00
XS
SM
MD
LG