Dostupni linkovi

Papa Pavao VI znao za sveštenike pedofile 1963.Velečasni Gerald M.C. Fitzgerald, vođa katoličkog reda iz američke savezne države Novi Meksiko koji se specijalizovao za liječenje sveštenika pedofila još je 1963. u pismu obavijestio tadašnjeg papu Pavla VI da bi svećenike pedofile trebalo izbaciti iz službe, prenosi portal index.hr.

U pismu čiju je kopiju jučer dobio Associated Press, a koje je u sudskom procesu u Los Angelesu podnio jedan od tužilaca protiv Crkve, navodi se kako su pedofili "zmije" koje bi trebalo lišiti svešteničkih dužnosti i pokazuje se kako je Vatikan dobro znao za problem pedofilije.

Fitzgerald je prošle godine postao poznat kad su brojni mediji izvijestili o njegovoj želji da kupi otok na koji bi se smještalo sveštenike pedofile.

Pismo se otvara zahvalom papi na audijenciji dan ranije, a onda se prelazi na problem sveštenika koji su se odali "abnormalnim, homoseksualnim željama", i dodaje kako bi njihov tretman trebao uključivati i psihijatrijsko savjetovanje, te kako ih je opasno držati u službi.

Pogledajte

Skup desničara i kontraskup levičara zbog migranata u Beogradu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:37 0:00
XS
SM
MD
LG