Dostupni linkovi

SAD: Uhapšeni članovi hrišćanske oružane grupe


Američka policija uhapsila je osam osoba osumnjičenih da su kao pripadnici jedne hrišćanske oružane grupe planirali ubistva policajaca i napade na njihove porodice, dok za jednim od njih i dalje traga, saopštile su danas federalne vlasti.

Grupa Hjutari, sa sedištem u Mičigenu, nameravala je da iskoristi napade na policiju kako bi pokrenula opsežniju pobunu protiv vlade, naveli su tužioci.

Istragom je utvrđeno da je grupa smatrala pripadnike lokalne, državne i federalne policije neprijateljima i da je planirala napade na njih u okviru svoje oružane borbe protiv američke vlade. Osmoro članova grupe, uključujući i njihovog vođu Dejvida Brajana Stouna (David Brian Stone), poznatog kao "Kapetan Hjutari", uhapšeno je tokom vikenda u akciji FBI-a na u Mičigenu, Ohaju i Indijani.

Prema nekim medijima, uhapšeni imaju između 19 i 45 godina, a među njima je i jedna žena i sin vođe tog pokreta, navodi Beta.

Na svom internet sajtu pripadnici Hjutarija naveli su da se bore protiv Antihrista i da očekuju skori kraj sveta. Prema optužnici, pripadnici te grupe terete se da su nameravali da "pokrenu rat protiv SAD i da se oružano suprostave vladi te zemlje".
XS
SM
MD
LG