Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Zahtjev za trajno oduzimanje Legijine kućeSpecijalni tužilac za organizovani kriminal Srbije Miljko Radisavljević izjavio je da je Višem sudu podnijet zahtev za trajno oduzimanje kuće Milorada Ulemeka.

Specijalni sud je 1. juna 2009. godine naložio privremeno oduzimanje dijela kuće bivšeg komandata Jedinice za specijalne operacije Milorada Ulemeka zbog sumnje da je taj objekat kupljen novcem od otkupa posle otmice Vuka Bajruševića.

Legija je zajedno sa članovima svoje kriminalne grupe pravosnažno osuđen za ubistvo premjera Srbije, Zorana Đinđića i bivšeg predsjednika Srbije Ivana Stambolića

Specijalni tužilac Miljko Radisavljević je na skupu u Palati Srbija rekao da je Zakon o oduzimanju imovine stečene kriminalom moćno sredstvo za borbu protiv, prije svega, organizovanog kriminala.

"Za godinu dana primene zakona pokrenut je veliki broj finansijskih istraga kojima je obuhvaćeno gotovo 250 lica, privremeno je oduzeta imovina velike vrijednosti, počev od nekretnina - stanova i kuća, vozila, novca, pa do pravnih lica", kazao je on.

Radisavljević je istakao da je Zakon donet na samom početku reforme te se, zbog toga, kako je ocenio, može smatrati i njenim vesnikom i simbolom.
XS
SM
MD
LG