Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Đifoni: Sarađivaćemo sa narodom na sjeveru KosovaPosrednik EU za sjever Kosova Majkl Đifoni izjavio je da će predstavnici EU na sjeveru sarađivati sa predstavnicima naroda u tom dijelu Kosova. U intervjuu prištinskom listu "Koha ditore" Đifoni je kazao da je angažovanje EU na sjeveru praksa i da nema veze sa institucionalnim autoritetima.

"Ne može se reći da ćemo raditi sa paralelnim strukturama. Mi ćemo raditi i sarađivati s predstavnicima naroda, koji će nam iznijeti konkretne potrebe zajednice", rekao je Đifoni.

Prema njegovim rečima, EU samo pokušava da radi na osnovu svojih ciljeva i sa svoje tačke gledišta, na celoj teritoriji Kosova, što uključuje i sjever i ne pokušava da na sjeveru "smjesti neko institucionalno prisustvo".

On je naveo da EU nema neki specijalan plan za sjever Kosova. "EU ima svoje ciljeve, mi smo identifikovali nekoliko jasnih linija koje nas mogu odvesti u pravcu ispunjenja tih ciljeva. Naši ciljevi tamo su isti kao i na celom Kosovu, znači ne samo na sjeveru", rekao je Đifoni.

"Ono što EU zahtijeva su: stabilnost, bolje upravljanje, bezbijednost, vladavina prava i poboljšavanje socioekonomske situacije građana", poručio je italijanski diplomata.
XS
SM
MD
LG