Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Zajednica žena HDZ BiH na sastancima u BruxellesuPredsjednica i potpredsjednica Zajednice žena HDZ BiH "Kraljica Katarina Kosača" Marija Zelenika i Marina Pendeš sudjelovale su proteklog tjedna u Bruxellesu na sastanku Glavnog odbora i konferenciji žena Europske pučke stranke, priopćeno je iz Zajednice žena HDZ-a BiH.

Uz predstavnice zemalja koje pripadaju Eurospkoj uniji, sastancima su prisustvovale i predstavnice Turske, Srbije, Kosova, Albanije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Sastankom i konferencijom je predsjedala Doris Pack, a financijsko izvješće za 2009. godinu podnijela je rizničarka Ria Oomen-Ruijten.

Povjerenica za pravosuđe, osnovna ljudska prava i građanstvo Viviane Reading naglasak je stavila na veoma slab interes građana za svoja prava, istaknuvši da kada se s njima upoznaju mogu ih provoditi u životu i imati kvalitetniji način življenja.

Što se tiče ravnopravnosti spolova, Reading je kazala kako je u Eurospkoj uniji 35 posto parlamentarki, te da se treba još dosta raditi na tome da se taj postotak poveća.

Uz ostalo, povjerenica za obrazovanje, kulturu, višejezičnost i mladež Androulla Vassiliou predstavila je ciljeve i inicijative koji se tiču kulture i obrazovanja koji će se provoditi kroz program Europa 2020., a s ciljem da se broj visoko obrazovanih s 21 posto poveća na 40 posto, navodi se u priopćenju.
XS
SM
MD
LG