Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Pack: Dodikovo ponašanje štetno za sve u BiH


Zastupnica Evropskog parlamenta i parlamentarna izvjestiteljica za Bosnu i Hercegovinu Doris Pack odgovorila je čelniku bosanskohercegovačkih Srba Miloradu Dodiku "na njegove lične uvrede", poručivši mu da je njegovo ponašanje štetno za sve narode u BiH, uključujući i Republiku Srpsku.

"Klevetničko i neprimjereno ponašanje gospodina Dodika štetno je za sve narode Bosne i Hercegovine, posebice za narod Republike Srpske. Stvaranjem lažnog dojma da ja više nemam interesa za Bosnu i Hercegovinu, Dodik je ponovno otkrio svoje političke ciljeve: djelovati protiv svih pokušaja stvaranja mirne i prosperitetne budućnosti za sve narode u regiji," kaže se u izjavi Doris Pack.

"Činjenica da sam preuzela dužnost predsjedateljice odbora za kulturu Evropskog parlamenta i napustila dužnost predsjedateljice izaslanstva Evropskog parlamenta za zemlje jugoistočne Evrope, ne umanjuje moje osjećaje prema toj regiji, koje sam stekla tokom 20-godišnjeg rada ovdje," dodaje Pack.

Dodik je napao Doris Pack, demokršćansku zastupnicu iz Njemačke, nakon što je ona pripremila nacrt izvještaja o napretku Bosne i Hercegovine, u kojem je rekla da je potrebno ići u sveobuhvatne promjene u BiH.
XS
SM
MD
LG