Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Na sudu prikazane snimke Pukanićeva ubojstva


Suđenje optuženima za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića danas je nastavljeno pregledavanjem snimaka nadzornih kamera na kojima se, među ostalim, vidi i eksplozija automobila u kojoj su ubijeni suvlasnik Nacionala i njegov suradnik.

Riječ je o snimci nadzornih kamera na parkiralištu ispred zgrade Nacionala, gdje su Pukanić i Franjić ubijeni 23. oktobra 2008. Eksploziv skriven u parkiranom skuteru aktiviran je daljinskim upravljačem kada su žrtve ulazile u automobil.

Na jednoj od snimaka vidi se kako s istog parkirališta nekoliko sati prije eksplozije izlazi muškarac s motociklističkom kacigom, za kojega optužba tvrdi da je optuženi Željko Milovanović.

No, zbog tehničkih nisu prikazane snimke nadzornih kamera sa zgrada banaka u Jurišićevoj ulici na kojima se, prema tvrdnjama USKOK-a vidi kako je muškarac pod kacigom upravo Milovanović.

U sudnici su se mogle vidjeti i policijske snimke benzinske postaje u Spačvi gdje su uhićeni prvooptuženi Robert Matanić na sastanku sa Slobodanom Đurovićem koji je prema optužnici bio veza neposrednih izvršitelja i naručitelja Pukanićevog ubojstva Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam.

Za udruživanje u međunarodnu zločinačku organizaciju koja je likvidirala Pukanića i Franjića kao kolateralnu žrtvu te planirala ubojstvo još dvije osobe na zagrebačkom području optuženi su bratići Robert i Luka Matanić, Amir Mafalani, Željko Milovanović, Bojan Gudurić i Slobodan Đurović.

Za isti zločin u Beogradu će se uz Kuzmanovića i Jocića, koji je za atentat navodno platio 1,5 milijuna eura, suditi i Željku Milovanoviću.
XS
SM
MD
LG