Dostupni linkovi

SAD: Krajnje diskretan sastanak Obame i Netanyahua



Američki predsjednik Barack Obama i izraelski premijer Benjamin Netanyahu održali su sinoć krajnje diskretan sastanak u Bijeloj kući, nakon kojeg nije bilo izjava za novinare, niti fotografija, a do ponoći, po lokalnom vremenu, ni jedna od strana nije dala saopštenje o sastanku.

"Privatni sastanak", kako ga je opisala Bijela kuća, održan je usred spora SAD-a i Izraela oko židovske gradnje u arapskom istočnom Jeruzalemu, koja se ispriječila pred posrednim mirovnim pregovorima Izraela i Palestinaca, dogovorenim uz posredovanje američkog izaslanika Georgea Mitchella.

Ranije izjave Netanyahua da Izrael na namjerava prekinuti s gradnjom, jer "Jeruzalem nije (židovsko) naselje, već glavni grad", te izostanak bilo kakvih informacija sa sastanka u Bijeloj kući, vjerojatno znače da dvije strane nisu približile stajališta.

Prema Associated Press-u, Netanyahu je ostao još dva sata u Bijeloj kući, no za sada nema informacija da li se radilo o nastavku razgovora u četiri oka ili proširenom sastanku s dužnosnicima dviju vlada.
XS
SM
MD
LG