Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Crnogorska opozicija hoće glasanje o nepovjerenju VladiPokret za promjene podnijeće sjutra , u srijedu crnogorskom parlamentu, uz podršku Socijalističke narodne partije i Nove srpske demokratije, zahtjev za pokretanje rasprave i glasanje o nepovjerenju Vladi.

U predlogu PZP u koji su ''Vijesti'' imale uvid, od predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića traži se da zakaže sjednicu, pojašnjavajući da Vlada ne uživa povjerenje građana.

Kao razloga za ostavku kabineta premijera Mila Đukanovića, u PZP-u navode loše bezbjednosno stanje u državi i neefikasnost državnih institucija u borbi protiv organizovanog kriminala.

Tvrdi se da je Vlada odgovorna i za lošiju ekonomsku situaciju u državi kao i nedostatak sistemske ekonomske i socijalne politike za zaustavkjanje ekonomske krize.

Upozorava se da je Vlada odgovorna i za neefikasnost i netransparentnost državnih institucija u okviru procesa evropskih integracija, pojašanjvajući da je Vlada odbila da skine odluku o tajnosti odgovora na Upitnik Evropske komisije.
XS
SM
MD
LG