Dostupni linkovi

HRT i dalje bez generalnog direktora


Programski savet Hrvatske radio-televizije (HRT) danas ponovo nije uspeo da izabere novog generalnog direktora budući da nijedan od 18 kandidata nije dobio podršku osam od 10 članova tog Saveta.

Sistemom eliminacije kandidata koji su u svakom krugu sakupili najmanje glasova, u poslednjem četvrtom krugu isti broj glasova - pet, dobili su direktor programa Hrvatskog radija Duško Radić i aktuelni v.d. generalnog direktora HRT-a Josip Popovac.

Za imenovanje je potrebno osam od 10 glasova članova, pa će Savet za 15 dana raspisati treći konkurs za generalnog direktora.

Sednica Veća bila je burna jer se raspravaljalo o tome šta će biti i ko će snositi odgovornost ukoliko direktor na ponovljenom konkursu ne bude izabran.

Od decembra prošle godine kada je zbog lošeg stanja na HRT-u i brojnih afera razrešen glavni direktor Vanja Sutlić, HRT privremeno vodi Josip Popovac koji, po Zakonu o HRT-u, na tom mestu može biti najduže šest meseci.

Nakon što bude izabran generalni direktor biće objavljeni i konkursi za izbor direktora HRT podružnica - Hrvatske televizije, Hrvatskog radija i Muzičke proizvodnje koji se biraju na predlog glavnog direktora.
XS
SM
MD
LG