Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Fuele: Kosovo ima jasnu evropsku perspektivu


Povjerenik Europske unije za proširenje Stefan Fuele izjavio je u Prištini da Kosovo ima jasnu europsku perspektivu te je zatražio od vlasti da ubrzaju put ka EU ispunjavajući obveze koje proizlaze iz posljednjeg izvješća Europske komisije o napretku, posebice u području vladavine prava, borbe protiv korupcije i organiziranog kriminala.

Fuele, koji je u Prištini razgovarao s kosovskim predsjednikom Fatmirom Sejdiuom i predsjednikom vlade Hashimom Thacijem, zatražio je od vlasti u Prištini da jamče političku stabilnost manjinama, posebno srpskoj zajednici te da odlučnije provode reforme koje vode zemlju ka Europskoj uniji.

Fuele je posebice istaknuo važnost odlučnije borbe protiv organiziranog kriminala.

Komentirajući probleme organizatora oko održavanja sutrašnje regionalne konferencije na Brdu kod Kranja i okupljanja svi regionalnih čelnika, Feule je rekao da je upravo na ovim čelnicima da pronađu rješenja te da Bruxelles vidi jasnu europsku perspektivu za tu regiju.

Kosovski predsjednik Fatmir Sejdiu u razgovorima je istaknuo kako Kosovo nema drugu viziju osim integracijskog procesa u europske i euroatlantske strukture.
XS
SM
MD
LG