Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Lieberman: Američki zahtjevi nerazumni


Izraelski ministar vanjskih poslova Avigdor Lieberman izjavio je u srijedu da su nerazumni zahtjevi Sjedinjenih Američkih Država i drugih svjetskih sila da Izrael obustavi građevinske projekte u istočnom Jerusalemu.

On je dodao kako sprečavanje Židova da kupuju zemlju svuda u tome gradu, koji smatraju svojom prijestonicom, doživljava kao vid diskriminacije.

Govoreći na zajedničkoj konferenciji za novinare s visokom predstavnicom EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Catherine Ashton u Jerusalemu, Lieberman je ocijenio kako ti zahtjevi "umnogome predstavljaju mogućnost da se napadne Izrael i izvrši pritisak na Izrael da učini nerazumne stvari".

Najava Izraela da će izgraditi 1.600 domova za Židove u anektiranom dijelu Jerusalema dovela je do napetosti u odnosima sa SAD-om.

"Zahtjev da se zabrani Židovima da kupuju ili grade u istočnom Jerusalemu je nerazuman. Hajde da razmotrimo što će se dogoditi ako mi zabranimo arapskim stanovnicima grada da kupuju u zapadnom (židovskom dijelu) Jeruasalema", upitao je Lieberman, naglasivši da je to pitanje postavio svim liderima s kojima je nedavno razgovarao.
XS
SM
MD
LG