Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Duraković: Dokazaću da je hapšenje bilo politički obojeno


Zamjenik načelnika srebreničke Opštine Duraković, koji je bio juče uhapšen u raciji zbog sumnji o seksualnom zlostavljanju jedne romske djevojke, sinoć je pušten i jutros je došao na posao. On je kazao kako će dokazati da je hapšenje politički obojeno.

„Bio sam šokiran jučerašnjim policijskim upadom, a posebno kada sam čuo za što sam osumnjičen. Više me interesuje politička konotacija navedene sumnje nego njen pravni temelj jer sam siguran u svoju nevinost. S tom djevojkom nikad nisam ni razgovarao. Neka je sramota scenariste te izrežirane akcije koja je kompromitovala više nevinih uglednih ljudi iz Srebrenice i Bratunca", izjavio je Duraković novinarima.

Dodao je da su on, te policajac Miladin Jokić, imam Mirsad Huseinović i direktor bratunačkog Srednjoškolskog centra Nikola Rankić sinoć pušteni jer nije bilo nikakvog osnova za sumnjičenje i zadržavanje i da vjeruje da će i ostali nakon saslušavanja biti pušteni.

U Bratuncu i Srebrenici u utorak je provedena akcija MUP-a RS u kojoj je uhapšeno više lica, među kojima i Ćamil Duraković.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a RS, uhapšena lica se sumnjiče za krivična djela trgovine ljudima, prostituciju, obljubu nad nemoćnim licem i zloupotrebu položaja.
XS
SM
MD
LG