Dostupni linkovi

Ahmetović dao izjavu policiji RSMinistar sigurnosti Bosne i Hercegovine Sadik Ahmetović dao je inspektorima MUP-a RS-a izjavu na okolnosti koje ga sumnjiče za umiješanost u slučaj mlade Romkinje koja je, kako je ranije izvještavano, seksualno zlostavljana, a zbog čega je jutros privedeno više osoba s područja Srebrenice i Bratunca.

"Apsolutno stojim iza toga da apsolutno nemam ništa s tim i da sam sigurno čist te da svijetla obraza, i ja i moja porodica, možemo hodati po Bosni i Hercegovini", kazao je novinarima Ahmetović nakon što su inspektori napustili njegov kabinet.

Ahmetović nije želio špekulisati o tome ko je i zašto plasirao priču i pokrenuo čitav ovaj slučaj o njegovoj navodnoj umiješanosti u ovo krivično djelo. Pretpostavlja da bi jedan od povoda mogle biti i aktivnosti koje je kao ministar sigurnosti preduzeo u protekla tri mjeseca.

"Bilo bi neodgovorno od mene s obzirom na ono što sam proživljavam zbog neistina da špekulišem o tome ko stoji iza svega ovoga. Ali ja vjerujem u institucije ove zemlje i znam da će uraditi sve da se dokaže i pokaže istina", izjavio je Ahmetović.

Dodao je da je u kontaktu s predsjednikom SDA Sulejmanom Tihićem, koji mu je dao podršku. Podršku su mu dale i kolege iz sigurnosnog sektora.
XS
SM
MD
LG