Dostupni linkovi

Šoljom Josipoviću predložio trilateralni sastanak sa Tadićem
Mađarski predsjednik Laslo Šoljom rekao je u Budimpešti da je hrvatskom kolegi Ivi Josipoviću iznio inicijativu o organizaciji trilateralnog susreta Mađarske, Hrvatske i Srbije, te da je predsjednik Josipović tu inicijativu prihvatio.

Hrvatski predsjednik Josipović u boravi u jednodnevnoj posjeti Madarskoj.Šoljom je nakon sastanka s Josipovićem pojasnio da ta trilaterala ima odredenu tradiciju, budući da su se bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, srbijanski predsjednik Boris Tadić i on sastali već u Kopačkom ritu, gdje su pokrenuli određena politička pitanja.

"Prije tri dana bio sam u Vojvodini, tamo sam se sreo s predsjednikom Tadićem. Mislio sam da je vrijeme obnoviti tu inicijativu i siguran sam da će predsjednik Tadić prihvatiti", rekao je Šoljom na konferenciji za novinare nakon susreta s Ivom Josipovićem.

Hrvatski predsjednik je naglasio kako su saradnja i sigurnost u regiji, te dobrosusjedski odnosi jedan od glavnih ciljeva koje Hrvatska želi ostvariti u spoljnoj politici, te je izrazio zadovoljstvo činjenicom da Zagreb i Budimpešta dijele zajednicki pristup regionalnoj politici.

"Upravo zato su važne inicijative poput ove, koju je iznio mađarski predsjednik i ja je, naravno, pozdravljam", rekao je Josipović.
XS
SM
MD
LG