Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Šinavatrine pristalice počele da vade krvUčesnici antivladinih demonstracija u glavnom gradu Tajlanda Bangkoku su počeli s akcijom vađenja krvi, koju planiraju da proliju ispred sjedišta Vlade da bi je prisilili na ostavku.

Većina od 100.000 protestanata su pristalice bivšeg premijera Taksina Šinavatre, koji je, pod još nerazjašnjenim okolnostima dobio crnogorski pasoš.

Vlada Tajlanda zatražila je u ponedjeljak od svoje ambasade u Budimpešti da provjeri navode da li je bivši premijer te zemlje Tahsin Sinavatra u Cmoj Gori. Kako prenosi tajlandski dnevnik The Nation, potpredsjednik Vlade Panich Vikitsreth naložio je ambasadoru u Mađarskoj da provjeri medijske informacije da se Šinavatra nalazi u Budvi.

"Ukoliko se informacija crnogorskih medija pokaže kao tačna, Vlada će izvršiti, pritisak na Crnu Goru da Šinavatri ne dozvoli da tu zemlju koristi kao bazu za napade na Tajland", kazao je Vikitsreth.

Televizija Vijesti ranije je javila da je bivši tajlandski premijer, koji ima i crnogorski pasoš, navodno viđen u Budvi. Prema nezvaničnim informacijama Šinavatra je u Budvu stigao u nedjelju poslije podne sa još nekoliko osoba "do samih zidina Starog grada u Budvi", automobilima marke "mercedes" i BMW.

Tajlandsko Ministarstvo spoljnih poslova tvrdi kako Šinavatra koristi lažno ime Tafei Šinegra u pasošima koji su mu izdati u Cmoj Gori, Nikaragvi i Ugandi.

Iz Uprave policije "Vijestima" nije odgovoreno da li je Šinavatra u Crnoj Gori.Iz Aerodroma Cme Gore takođe nijesu odgovorili na pitanje da li je zadnjih tri dana bilo letova privatnih aviona iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Švajcarske.
XS
SM
MD
LG