Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Ahmetović će u 13 sati dati izjavu MUP RSMinistar sigurnosti BIH Sadik Ahmetović u 13 sati će dati izjavu inspektorima MUP RS-a, potvrdio je sam ministar u zgradi Parlamentarne skupštine BiH.

Ahmetović je novinarima obrazložio da je pozvan od MUP RS-a da da izjavu o slučaju mlade Romkinje, a koja je, po nekim informacijama, seksualno zlostavljana od dvadesetak osoba.

"Riječ je o djevojčici kojoj sam dao stipendiju za školovanje isto kao što sam dao stipendije za još mnogo djece", kazao je Ahmetović.

Istakao je da je zgrožen ovim insinuacijama te da će nedvojbeno on i njegova porodica proći kroz vrlo težak period.

"Suočavao sam se i s još gorim problemima u životu, ali ne mogu da shvatim da neko može izmisliti ovako nešto", rekao je Ahmetović.

Ne precizirajući ko bi mogao biti odgovoran za njegovo dovođenje u vezu s ovim slučajem, Ahmetović je kazao da će to kad-tad isplivati na površinu.

"Vjerujem u Boga i znam da nisam uradio ništa od toga za što me prozivaju", istakao je.

On nije mogao potvrditi informaciju da je u toku pretres njegove porodične kuće u srebreničkoj opštini.

Prethodno je agencija Srna objavila da je u srebreničkom selu Podgaj u toku pretres kuće Ahmetovića.

Iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina potvrđeno je samo da među privedenim licima ima pripadnika policije i prosvjetnih radnika.

Nezvanično se sazanje da je uhapšeno 17 osoba. Akcija se vrši po naredbi Suda i Okružnog tužilaštva Bijeljina. Do sada su u ovoj akciji uhapšeni zamjenik načelnika opštine Srebrenica Ćamil Duraković, direktor Srednjoškolskog centra u Bratuncu Nikola Rankić i nekoliko srednjoškolskih profesora.
XS
SM
MD
LG