Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Zvaničnik Pentagona formirao jedinicu plaćenika u Avganistanu I Pakistanu?Zvaničnik Pentagona Majkl Furlong formirao je jedinicu plaćenika, koja je učestvovala u lociranju i uništavanju ekstremista u Avganistanu i Pakistanu, izvestio je u ponedeljak američki “Nujork tajms”.

List je preneo, pozivajući se na vladine zvaničnike, da je Furlong, penzionisani vazduhoplovni oficir zaposlen kao visoki civilni funkcioner u Pentagonu, regrutovao pripadnike novoformirane jedinice među radnicima privatnih kompanija za osiguranje, koje često zapošljavaju bivše službenike američke Centralne obaveštajne agencije i bivše pripadnike specijalnih jedinica.

Plaćenici su bili zaduženi da u pograničnim područjima s obe strane avganistansko-pakistanske granice prikupljaju podatke o ektremistima i lokacijama njihovih logora, piše Tajms.

Neki zvaničnici smatraju da je Furlong, možda, preusmerio novac iz programa za informacije o Avganistanu.

Furlongove operacije su, izgleda, obustavljene, a Pentagon je sproveo istragu protiv njega zbog sumnje da je počinio više krivičnih dela, uključujući falsifikovanje ugovora, prenosi Rojters.
XS
SM
MD
LG