Dostupni linkovi

Porodica Ivana Stambolića dobila 250.000 evra odštete


Supruga i djeca bivšeg predsjednika Predsjedništva Srbije Ivana Stambolića dobila je od države 250.000 evra na ime odštete zbog svirepog ubistva Stambolića i torture koja je provođena nad porodicom, piše beogradski dnevnik "Danas".

Stambolićeva supruga i djeca vodili su sudski spor pred Prvim opštinskim sudom u Beogradu za naknadu štete za pretrpljene duševne boli, a odštetu su dobili na osnovu Sporazuma o nadoknadi štete.

Državni sekretar u Ministarstvu pravde Srbije Slobodan Homen rekao je za list "Danas" da odluka o naknadi štete počiva na sudskoj presudi.

"Iznos koji je Srbija odredila smatram malim i apsolutno nedovoljnim kao nadoknada za sve ono što je porodica Stambolić preživela. Takođe, ona je došla i sa zakašnjenjem od 10 godina. Ipak, primeren je ekonomskoj situaciji u Srbiji", ocijenio je Homen.

Stambolić je otet i ubijen 25. avgusta 2000. godine. Posljednji put je viđen kako džogira na trim stazi beogradskog parka Košutnjak. Čuvar parkinga u Košutnjaku tvrdio je da su Stambolića otele dvije osobe muškog pola.

XS
SM
MD
LG