Dostupni linkovi

Rogozin kritikovao NATO zbog droge u AvganistanuRuski izaslanik pri NATO-u Dmitrij Rogozin kritikovao je strategiju toga vojnog saveza u Avganistanu jer nije posvetila dovoljno pažnje borbi protiv droge, što je dovelo do pojačanog krijumčarenja heroina te ugrožavanja i nacionalne sigurnosti Rusije.

Rogozin je naveo da 30.000 ljudi svake godine umre u Rusiji zbog droge prokrijumčarene iz Avganistana. "To je neobjavljeni rat našoj zemlji", izjavio je Rogozin, prenosi agencija AP.

Sjedinjene Američke Države već niz godina pokušavaju iskorijeniti zasijana polja maka u Avganistanu, ali je to rezultiralo narastanjem pobunjeničkog pokreta jer se siromašni poljoprivrednici koji uzgajaju mak pridružuju talibanima.

Nova strategija glavnog zapovjednika američkih i snaga NATO-a u Avganistanu američkog generala Stenlija Mekkristala usmjerena je na pokušaj da se osigura podrška avganistanskog naroda, dajući mogućnost avganistanskim poljoprivrednicima da uzgajaju mak, od kojeg se proizvodi 90 posto svjetskog heroina, navodi AP.

Pogledajte

Skup desničara i kontraskup levičara zbog migranata u Beogradu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:37 0:00
XS
SM
MD
LG