Dostupni linkovi

Vanredna vijest

BiH olimpijac pozirao u majici sa likom KaradžićaZamjenik ministra civilnih poslova Bosne i Hercegovine Senad Šepić najoštrije je danas osudio ponašanje bosanskohercegovačkog olimpijca Mladena Plakalovića, koji je na fotografijima koje su već prenijeli neki bh. mediji pozirao u majici s likom Radovana Karadžića, kojem se trenutno sudi za najteže zločine, uključujući genocid, počinjene u Evropi nakon Drugog svjetskog rata.

Onaj ko veliča osobe koje su nanijele toliko zla i mržnje, ne može biti olimpijac, jer je to u suštoj suprotnosti sa životom sportista i duhom olimpizma. Ovoj zemlji trebaju istinski takmičari u svakom pogledu, a ne oni čiji su uzori mračne i zločinačke figure prošlosti, izjavio je Šepić za Fenu.

On je naveo da je odmah po saznanju zatražio informaciju od Olimpijskog komiteta BiH o ponašanju ovoga takmičara, ali i kompletne bh. delegacije na nedavno završenim Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru, gdje je Plakalović predstavljao BiH u utrci biatlona na 15 kilometara.

“Očekujem njihovo hitno izjašnjavanje o ovom skandaloznom slučaju”. Ovakvo ponašanje zaslužuje najoštriju osudu svih u Bosni i Hercegovini, a Plakalović za veličanje Karadžića mora biti sankcionisan, poručio je zamjenik ministra civilnih poslova BiH Senad Šepić.
XS
SM
MD
LG