Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Portparol Stejt departmenta se izvinio LibijiPortparol američkog Stejt departmenta Filip Krouli izvinio se zbog arogantnih komentara koje je prošlog meseca uputio na račun libijskog lidera Moamera Gadafija.

"Razumem da su moji lični komentari shvaćeni kao lični napad na predsednika Gadafija. Ti komentari ne predstavljaju američku politiku i nisu imali cilj da vređaju. Izvinjavam se ako su tako shvaćeni", rekao je Krouli.

On je kazao da žali što je taj spor narušio odnose dve zemlje, navodeći da će pomoćnik američkog državnog sekretara za Bliski istok Džefri Feltman posetiti Libiju sledeće sedmice radi konsultacija.

Portparol Stejt departmenta je Gadafijev govor od 25. februara, u kome je libijski lider pozvao ne džihad protiv Švajcarske, uporedio sa njegovim obraćanjem Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija prošle godine, koje je trajalo sat i po.

Libijsko ministarstvo spoljnih poslova upozorilo je ranije da će taj spor, ako izostanu određene mjere, "negativno uticati na političke i ekonomske odnose dve zemlje".
XS
SM
MD
LG