Dostupni linkovi

Leterm: Budućnost Kosova je u EU



Premijer Belgije Iv Leterm izjavio je danas da je budućnost Kosova u Evropskoj uniji i da će njegova država podsticati druge zemlje da priznaju nezavisnost Kosova.

Posle susreta sa premijerom Kosova Hašimom Tačijem, Leterm je u Prištini rekao da je Belgija među prvima priznala Kosovo i da integracija zapadnog Balkana u EU neće biti kompletna bez Kosova.

"Budućnost Kosova je u EU, iako taj put sada izgleda težak i sa mnogo prepreka. Belgija je spremna da pomogne Kosovu na tom putu. Integracija zapadnog Balkana neće biti kompletna bez Kosova", rekao je Leterm.

Belgijski premijer je dodao da su odnosi Kosova i Belgije odlični i da će se produbiti, posebno na ekonomskom planu. Leterm i Tači su potpisali sporazum o zaštiti i zajedničkoj promociji investicija.

Belgijski premijer se odvojeno sastao i sa kosovskim predsednikom Fatmirom Sejdiuom, kom je obećao da će Belgija za vreme predsedavanja EU, od jula ove godine, za prioritet imati region zapadnog Balkana i da će pomoći Kosovu u liberalizaciji viznog režima.
XS
SM
MD
LG