Dostupni linkovi

Đukanović: Stabilnost Crne Gore ne zavisi od jednog političara



Premijer Crne Gore Milo Đukanović ocenio je večeras da na stabilnost Crne Gore ne može više uticati to da li će se jedna ličnost povući sa političke funkcije ili ostati na vlasti.

Đukanović je, gostujući na Televiziji Crne Gore, rekao da je Crna Gora stabilna država, i bezbednosno i politički, pa je, upravo kao takva, često "meta" napada određenih i unutrašnjih i spoljašnjih političkih struktura.

Crnogorski premijer je naveo da ima "pouzdane informacije" da su visoki predstavnici nekih zemalja u regionu, u razgovorima sa predstavnicima EU, iskazivali očekivanje da se "zaustavi" hod Crne Gore ka evropskim integracijama.

Što se tiče nekih opozicionih zahteva da bi on trebalo da se povuče sa političkih funkcija, Đukanović je rekao da su to "neozbiljna pitanja", ali je ponovio da planira da se tokom ovog mandata povuče sa državnih funkcija.

"Konačnu odluku ću doneti nakon konsultacija u mojoj političkoj partiji", rekao je Đukanović. On je dodao da sa njim niko od inostranih sagovornika nikada nije "pokušao" da razgovara o njegovom povlačenju sa političkih funkcija.
XS
SM
MD
LG