Dostupni linkovi

Sarajevo: Peticija za oslobadjanje Ejupa Ganića


Asocijacija mladih Stranke demokratske akcije (SDA) organizirala je potpisivanje peticije pod nazivom „Sloboda za dr. Ganića“.

Peticiju je potpisao predsjednik SDA Sulejman Tihić. koji je pri tome istaknuo da državne institucije BiH trebaju raditi svoj posao - Predsjedništvo, Ministarstvo vanjskih poslova, Ministarstvo pravde, pogotovo na temelju ugovora koji postoji između BiH i Srbije iz kojeg se, kako je kazao, jasno vidi da je za ovaj slučaj nadležan Sud BiH.

Dodao je da slučaj Dobrovaljačka pravosudne institucije trebaju dovesti do kraja. Greška je što to nismo uradili do sada, rekao je Tihić.

„Zašto se moralo ovoliko čekati, zašto nisu procesuirani oni koji su ubili vojnike ili već koga iz te kolone. Da smo mi to procesuirali ne bismo imali te probleme, ne bismo imali današnji problem s prof. Ganićem koji nema, po našem mišljenju, nikakve odgovornosti za ovo što mu se stavlja na teret“, kazao je Tihić.

Peticija će nakon potpisivanja biti uručena Ambasadi Velike Britanije u Sarajevu 11. marta, na dan ročišta Ejupu Ganiću.

XS
SM
MD
LG