Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Žbogar: Raspravlja se o učešću Kosova na Brdu kod Kranja


Šef slovenačke diplomatije Samuel žbogar je na zasedanju šefova diplomatija evropske 27-orice u Kordobi, stavio do znanja da se još uvek razmatra na koji će način Kosovo biti zastupljeno na skupu lidera Zapadnog Balkana 20. marta na Brdu kod Kranja.

Žbogar je objasnio da ne želi da govori o pojedinostima priprema za tu konferenciju "kad je reč o učešću Srbije i Kosova".

Slovenački ministar inostranih poslova je dodao da se "stvari menjaju i da će se sve usaglašavati do poslednjeg dana", a po njegovim rečima, na tom sastanku su potvrdili učešće kako srpski predsednik Boris Tadić, tako i kosovski premijer Hašim Tači.

"To su naravno pojedinosti koje se tiču uslova pod kojima će neko učestvovati i to sada usaglašavamo", objasnio je Žbogar.

"Imamo i odredjene predloge i uskladjivaćemo ih s obema stranama, tako da verujem da će se to uraditi do konferencije i da će obe zvanice uzeti učešća", zaključio je šef slovenačke diplomatije.

Žbogar je u Kordobi izjavio da će vodje zemalja zapadnog Balkana na Brdu kod Kranja "usvojiti saopštenje o svojim obavezama, stavovima i
očekivanjima od EU" u procesu pridruživanja Uniji.
XS
SM
MD
LG