Dostupni linkovi

Tadić: Srbiju čeka teška godina


Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da Srbiju čeka teška godina u kojoj treba rješavati strukturne probleme i da vanredne parlamentarne izbore iniciraju oni koji su u prethodnim godinama stvorili probleme koje Vlada sada mora da rješava.

On je poručio da neće reći ništa novo ako kaže da se u Srbiji izuzetno teško živi i da su problemi slični i u većini evropskih zemalja, pogotovo na njenom jugoistoku.

Prema njegovim riječima, činjenica da je Vlada primjenila mjere za ublažavanje ekonomske krize i njima ublažila efekte, što je dovelo do toga da su ukupni parametri domaće ekonomije bolji nego u nekim zemljama EU, jeste činjenica koja, ipak, neće učiniti srećnim građane Srbije.

"To ne znači da su građani rešili svoje probleme. Moram da kažem da će 2010. godina biti izuzetno teška godina u kojoj ćemo se suočiti sa strukturnim problemima. Zato krizu moramo da iskoristimo da rešimo strukturne probleme", naglasio je Tadić, koji je i lider Demokratske stranke /DS/.

Na današnjoj sjednici Glavnog odbora DS-a, Tadić je naveo da se u posljednje vrijeme pojavljuju inicijative za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, ali da izbore traže oni koji su u prethodnim godinama stvorili probleme koje Vlada danas mora da rješava.
XS
SM
MD
LG