Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Radikali RS traže preispitivanje oslobađajuće presude za SavićaSrpska radikalna stranka (SRS) Republike Srpske (RS) traži hitnu sjednicu Visokog sudskog i tužilačkog savjeta koji mora da ispita okolnosti pod kojima je došlo do oslobađajuće presude za Rajka Savića (47), optuženog za ubistvo predsjednika dobojskog odbora Srpske demokratske stranke (SDS) Branislava Garića, te da trajno udalji tužioca i sudiju koji su radili na ovom slučaju iz svih sudskih institucija, jer su se, kako navode, besramno narugali žrtvama, pravdi i javnosti RS .

U današnjem saopštenju za javnost SRS RS se navodi da je zastrašujuća odluka Suda u Doboju da oslobodi Savića neporecivi i sramni dokaz najbrutalnijeg diktata politike nad pravosuđem.

"U RS je konačno obznanjeno da ne postoji ni zakonodavna, ni izvršna, ni sudska vlast, već vlast samo jednog čovjeka koji je dosad odlučivao o nivou siromaštva u kojem tavorimo, a sada odlučuje o životu i smrti“, kaže se u saopštenju.

SRS RS smatra da je juče iz Doboja upućena direktna poruka da se politički neistomišljenici mogu slobodno likvidirati, jer će se, kako navode, već naći neko ko će "ubice pretvarati u ludake i slati ih kući umjesto u zatvor ili ludnicu“.

Ova stranka pozvala je gradane RS da odlučno ustanu u odbranu elementarnih civilizacijskih vrijednosti i prava na život, rad i slobodu.

Vijeće Okružnog suda u Doboju oslobodilo je juče Rajka Savića (47) optužbe za ubistvo predsjednika dobojskog odbora SDS-a Branislava Garića. Prema obrazloženju presude, Savić je oslobođen optužbe jer je ubistvo izvršio u neuračunljivom stanju, zbog čega je Vijeće donijelo i odluku o oduzimanju njegovog pištolja.
XS
SM
MD
LG