Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Sastanak na Brdu kod Kranja bez državnih obilježja?Sudionici predstojeće konferencije o evropskim perspektivama zapadnoga Balkana, što će se održati 20. marta na Brdu kod Kranja, mogli bi biti predstavljeni samo ličnim imenima bez navođenja državnih obilježja, piše slovenski "Dnevnik" pred susret slovenskog premijera Boruta Pahora i hrvatske premijerke Jadranke Kosor sa srbijanskim predsjednikom Srbije Borisom Tadićem u Ptuju.

Srbija, naime, odbija sudjelovati na konferenciji ukoliko predstavnici Kosova budu predstavljeni imenom svoje države koju Srbija smatra dijelom svoga teritorija i mediji navode da će dvoje premijera, suorganizatora konferencije, nastojati uvjeriti Tadića u potrebu prisutnosti njegove države na regionalnoj konferenciji koja se održava uz potporu Europske komisije.

"Borut Pahor i hrvatska premijerka pokušat će Tadića uvjeriti da ipak sudjeluje na konferenciji", navodi ljubljanski dnevni list "Dnevnik" koji podsjeća da Srbija ne dolazi na sastanke na kojima je Kosovo predstavljeno kao nezavisna država.

List navodi da slovensko ministarstvo odbija komentirati opcije u vezi s pripremama za konferenciju.

"Dnevnik" međutim tvrdi da je u igri mogućnost da predstavnici Srbije, Kosova i svi ostali predstavnici zemalja u regiji na konferenciji budu predstavljeni samo osobnim imenima, bez navođenja država iz kojih dolaze.
XS
SM
MD
LG