Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Sastanak tužilaštava Crne Gore i Srbije u BeograduPredstavnici tužilaštava Crne Gore i Srbije sastaće se danas u Beogradu kako bi premostili nesporazume u saradnji u slucaju “Šaric”, piše Pobjeda.

Nezvanični izvori lista iz pravosuđa kazali su da će sastanak biti održan danas, ali nije poznato zbog čega se vrijeme razgovora krije od javnosti.

Prema pisanju lista, sastanak predstavnika dvije tužilačke organizacije dogovoren je u Beogradu 25. februara, kada su se, na inicijativu crnogorske strane, istim povodom sastali ministri pravde Crne Gore i Srbije, Miraš Radović i Snežana Malović. Tom sastanku prisustvovali su i predstavnici tužilackih organizacija dvije zemlje.

Zaključeno je da će pravosudna saradnja Crne Gore i Srbije biti znatno unaprijeđena u predstojećem periodu, a problemi u proceduri pružanja međunarodne pravne pomoći u slučaju Balkanski ratnik prevaziđeni kroz efikasniju komunikaciju državno-tužilačkih organizacija.

Na tom je sastanku dogovoreno je da se predstavnici tužilaštava sastanu tokom sljedeće sedmice, kako bi u neposrednoj komunikaciji razmotrili konkretne buduće korake koji vode prevazilaženju nesporazuma nastalih u proceduri pružanja međunarodne pravne pomoći.
XS
SM
MD
LG