Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Hrvatska: protest seljaka ušao u četvrti danVeć četvrti dan odražava se protest seljaka nezadovoljnih odnosom ministarstva poljoprivrede i vlade. Nakon jučerašnjih propalih pregovora u ministarstvu, koje su seljaci još ranije odbacili jer nisu pozvani na njih, ostalo je još malo nade za rješavanjem spora prije nego traktori krenu prema Zagrebu.

Ministar Petar Čobanković je nakon sastanka, koji su predstavnici nekih seljačkih udruženja napustili i prije nego što je završen, novinarima samo kratko kazao da nije postignuto rješenje, ali je izrazio nadu da će se u toku današnjeg dana nešto uspjeti dogovoriti.

Jučer su se farmerima i stočarima u nezadovoljstvu pridružili i pčelari, koji su također najavili priključivanje protestu ukoliko se ne razriješi situacija sa najavom smanjivanja podsticaja.

Protest, koji je počeo u ponedjeljak u Ferovcu na raskrižju između Požege, Slavonskog Broda i Našica, počeo se širiti i na ostatak istočnog dijela Hrvatske, a nije nemoguće da bi se do ponedjeljka, kada je planiran odlazak najmanje tri hiljade traktora u Zagreb, mogao proširiti i na obalu.
XS
SM
MD
LG