Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Beograd:nastavljeno suđenje Stanajevoj grupiU Beogrdu je nastavljeno suđenje optuženima za šverc cigareta, sa crnogorskim državljaninom Antonom Stanajem na čelu. Oni se terete da su oštetili Srbiju za 65 miliona eura.

Specijalno tužilaštvo i policija istražuju moguće veze Stanaja sa osumnjičenima za organizovanje šverca kokaina Darkom Šarićem koji je u bekstvu, a za koga se sumnja da je posle Stanajevog hapšenja 2007. godine preuzeo njegove poslove, ali i imovinu.

Stanajeva grupa je optužena da je od 2004. godine do 2007. godine švercovala cigarete tako što ih je uvozila u Crnu Goru, lažno prikazivala da su prodate u crnogorskim fri šopovima, a onda ih kroz Srbiju krijumčarila i prodavala u Srbiji, zemljama regiona i zapadne i istočne Evrope.

Cigarete su, prema optužnici, uvožene preko firme "Rokšped", čiji je vlasnik Stanaj i koja je godinama bila jedini ovlašćeni uvoznik cigareta za Crnu Goru, ali i ovlašćeni distributer "folksvagena" i "audija", uvoznik ulja "šel" i guma "pireli".

Pored Podgoričanina Stanaja, optuženo je još 26 ljudi, od kojih je njih pet u pritvoru, a ostali se brane sa slobode. Stanaj je uhapšen 12. septembra 2007. godine na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", a suđenje njegovoj grupi počelo je septembra 2008. godine.
XS
SM
MD
LG