Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Eksperti EK za sprječavanje pranja novca u Crnoj GoriEkspertska misija Evropske komisije za oblast sprječavanja pranja novca i finansiranja terorizma, koja danas i sjutra boravi u Podgorici, procijeniće stanje u toj oblasti u Crnoj Gori.

Evropski eksperti, koji su imali sastanak sa ministricom za evropske integracije, Gordanom Ðurović, najavili su da će tokom dvodnevne misije u Crnoj Gori razmatrati pitanja koja se odnose na implementaciju propisa u navedenim oblastima, rad regulatornih organa u bankarstvu, nefinansijskih institucija i osiguravajucih kompanija, kao i pregled raspoloživih resursa.

Posjeta ekspertske misije organizovana je u okviru takozvanog konsultativnog procesa, koji slijedi nakon dostavljanja odgovora na pitanja iz Upitnika EK, kako bi se ocijenilo stanje i definisale preporuke za unaprijedenje u toj oblasti.

To je druga misija u okviru pripreme Mišljenja o zahtjevu Crne Gore za članstvo u EU, tokom koje će biti organizovani sastanci sa predstavnicima razlicitih institucija, na kojima ce biti razmatran ostvareni napredak.
XS
SM
MD
LG