Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Vijesti: Šarić privatnim avionom odletio u ŠvajcarskuDarko Šarić, optužen za šverc preko dvije tone kokaina iz Latinske Amerike u Evropu, Crnu Goru je napistio ilegalno 21. januara, odletjevši privatnim avionom za Švajcarsku istog dana kada je Srbija raspisala međunarodnu protjernicu za njim pišu današnje „Vijesti“.

„Imamo saznanja da je Šarić istog dana kada je u bazu Interpola ubačena potjernica za njim napustio Crnu Goru, jer mu je vjerovatno neko iz srpske policije dao taj podatak“, navodi sagovornik podgoričkog dnevnog lista iz vrha Uprave policije.

Šarić je izašao iz zemlje na isti način kako je to često činio proteklih godina za poslovna putovanja. Prvo je svojim helokopterom prebacio od Pljevalja do Podgorice, da bi zatim avionom privatne avio-kompanije odletio za Ženevu.

"Crnu Goru je napustio na način koji je često koristio u protekle dvije-tri godine, prilikom poslovnih putovanja u Švajcarsku", piše list navodeći da je Šarić sa podgoričkog aerodroma tajno i uz pomoć "moćnih ljudi iz državnog vrha, avionom jedne aviokompanije sa čijim je vlasnikom prijatelj, odletio u Ženevu".

Kako je Uprava policije ranije saopštila, zvanična potjernica srpske policije u bazu NCB Interpola Podgorica stigla je tek 23. januara. Na osnovu nje, policija je 24. januara organizovala akciju njegovog hapšenja i pretres imovine u tom gradu, mada je već imala informaciju da Šarić nije u Crnoj Gori, zaključuju podgoričke „Vijesti“.
XS
SM
MD
LG