Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Borut Pahor sutra u Sarajevu


Slovenski premijer Borut Pahor boravit će u utorak u posjetu Sarajevu, gdje će razgovarati s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Nikolom Špirićem.
Zajedno s Pahorom BiH će posjetiti i jaka delegacija od stotinjak slovenskih gospodarstvenika. U središtu Pahorovih razgovora u BiH bit će gospodarska suradnja, ali i potpora Slovenije reformama u BiH, kako bi se ojačao njen položaj na putu prema euroatlantskim integracijama.

Pahor je prije deset dana nakon razgovora u Ljubljani s predsjedavajućim predsjedništva BiH Željkom Komšićem izjavio da Slovenija podupire provedbu ustavnih reformi u BiH koje trebaju izražavati svu njenu raznolikosti.

Pahor je tom prilikom dodao da Slovenija koristi svaku priliku da EU i NATO upozori kako mir i stabilnost u BiH koji su važni za regiju i cijeli kontinent još nisu u potpunosti osigurani, te zahtijevaju dodatne napore.

Službena Ljubljana očekuje da bi Europska unija mogla još ovog mjeseca dati pozitivnu ocjenu o liberalizaciji viznog režima za državljane BiH, a dodatne napore na rješavanju otvorenih pitanja među državama u regiji očekuje i na regionalnoj konferenciji koja će se 20. ovog mjeseca održati u Sloveniji, na inicijativu slovenske i hrvatske vlade, uz potporu Europske komisije i država članica EU-a.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG