Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Osumnjičeni za ubistvo Hamasovog zvaničnika u IzraeluSvi osumnjičeni u okviru istrage o ubistvu u Dubaiju visokog zvaničnika palestinskog Hamasa Mahmuda al-Mabua, koji je pronađen mrtav 20. januara u svojoj hotelskoj sobi, vratili su se u Izrael, izjavio je danas šef policije u Dubaiju.

"Uveren sam da su svi osumnjičeni u Izraelu", izjavio je novinarima general Dahi Halfan, čija služba za ubistvo Hamasovog zvaničnika optužuje izraelsku obaveštajnu službu Mosad.

"Ako ostanu u Izraelu, osumnjičeni neće biti hapšeni, ta mogućnost postoji samo ako napuste" izraelsku teritoriju, dodao je on.

Vlasti u Dubaiju objavile su prošle sedmice imena još 15 osoba sa stranim pasošima za koje se sumnja da su deo grupe koja je ubila jednog od lidera palestinskog Hamasa u tom gradu. Prema poslednjim optužbama, grupa koja je učestvovala u ubistvu je brojala najmanje 26 članova.

Među novim osumnjičenim su osobe koje su imale britanske, francuske, irske i australijske pasoše i navodno su bili deo logističke podrške i boravili u Dubaiju mesecima pre ubistva 19. januara.

Najmanje sedam od prvih 11 osumnjičenih za ubistvo je koristilo putne isprave sa imenima ljudi sa državljanstvima evropskih zemalja koji žive u Izraelu, što je potkrepilo sumnju da je u ubistvo umešan Mosad.

XS
SM
MD
LG