Dostupni linkovi

Dačić: Ganić je bio uhapšen u petak



Bivši član Predsedništva BiH Ejup Ganić bio je uhapšen u petak na aerodromu u Londonu, ali je i pušten, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

"Apsolutno je tačno da je Ejup Ganić bio uhapšen u Londonu, ali i da je pušten posle hapšenja, i sada čekamo zvanične informacije iz Londona, posle čega ćemo videti šta ćemo preduzeti dalje", rekao je Dačić novinarima.

Ganić je u petak naveče izjavio da je zadržan na aerodromu u Londonu samo dok je čekao prtljag demantujući da je zadržan po poternici iz Srbije.

Ministar bezbednosti BiH Sadik Ahmetović rekao je u petak da to što je Ganić bio zadržan oko jedan sat u aerodromskom Odeljenju za dodatne provere u Londonu, nije "ništa ozbiljno" i "ništa neobično za aerodrome".

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije raspisalo je početkom 2009. godine, po nalogu istražnog sudije, poternice za 19 osoba iz BiH, među kojima su ratni članovi Predsedništva BiH Ejup Ganić i Stjepan Kljuić, zbog napada na kolonu JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu.
XS
SM
MD
LG