Dostupni linkovi

Srbija: Kušner u ponedeljak i o Kosovu



Ministar spoljnih poslova Francuske Bernar Kušner razgovaraće sutra u Beogradu sa najvišim srpskim zvaničnicima o evropskim integracijama, unapređenju bilateralne saradnje kao i o pitanju Kosova.

Kušner koji danas dolazi u Beograd, razgovaraće sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem, potpredsednikom Vlade za evropske integracije Božidarom Đelićem i ministrom spoljnih poslova Vukom Jeremićem.

"Kakva god bila razmimoilaženja između Srbije i Kosova, postoje oblasti u kojima ove zemlje mogu i moraju da postignu sporazum, posebno u odnosu na pitanja vezana za policiju, pravosuđe i carinu, uz pomoć misije Euleks", saopšteno je u Parizu uoči Kušnerove posete.

Nakon posete Beogradu, francuski ministar će otputovati u Prištinu, gde će razgovarati sa kosovskim predsednikom Fatmirom Sejdiuom, premijerom Hašimom Tačijem, ministrom spoljnih poslova Skenderom Hisenijem i održati govor u kosovskom parlamentu.

Kušner će sa ministrom za decentralizaciju Sadrijem Feratijem posetiti novoformiranu opštinu Gračanica i razgovarati sa specijalnim predstavnikom EU i međunarodnim civilnim predstavnikom Piterom Fejtom kao i sa šefom Euleksa Ivom de Kermabonom.
XS
SM
MD
LG