Dostupni linkovi

SAD i Britanija podržali privremenog predsjednika Nigerije


Sjedinjene Države i Velika Britanija u petak su izrazile podršku privremenom predsjedniku Nigerije Goodlucku Jonathanu, nakon što je neočekivani povratak oboljelog nigerijskog čelnika potakao zabrinutost zbog moguće borbe za vlast.

Portparol američkog State Departmenta Philipe Crowley rekao je u petak da je Jonathan priznati čelnik Nigerije. Takođe je kazao kako su Sjedinjene Države zabrinute da je povratak predsjednika Umarua Yar'Adua u Nigeriju nastojanje predsjednikovih visokih savjetnika da destabiliziraju zemlju radi osobnih interesa.

Britanski visoki povjerenik Bob Dewar izjavio je u petak kako je važno da se izbjegne svaka politička ili ustavna konfuzija u Nigeriji, koja može ugroziti sposobnost vlade da djeluje s integritetom i transparentnošću, izvijestio je Glas Amerike (VoA).

Predsjednik Yar'Adua vratio se u Nigeriju u četvrtak, nakon tromjesečnog liječenja u Saudijskoj Arabiji. Iz zračne luke u Abuji prevezen je ambulantnim vozilom do svoje rezidencije, uz stroge mjere sigurnosti.
XS
SM
MD
LG