Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Kosor dobila nagradu "Večernjeg lista" za regionalnog lidera


Hrvatska premijerka Jadranka Kosor u petak navečer je u Mostaru, gdje je proglašena regionalnim liderom na svečanosti koju je organizirao Večernji list BiH, poručila da hrvatska vlada neće iznevjeriti Hrvate u BiH u izmjenama ustava i zakona o prebivalištu.

"Kako se u Hrvatskoj vodi rasprava i o zakonu o prebivalištu, ali i o izmjenama Ustava, reći ću da hrvatska vlada snažno poštuje obvezu Ustava o potpori i brizi koju mora voditi o Hrvatima izvan domovine, posebno u BiH. I o izmjeni toga zakona i o izmjeni Ustava mogu reći samo jednu rečenicu: imajte vjere u nas, nećemo vas iznevjeriti", rekla je premijerka Kosor u obraćanju koji je prenosila i Radiotelevizija Federacije BiH.

Hrvatska će, dodala je, biti potpora zemljama regije na putu prema Europskoj uniji. Istaknula je da primjer Hrvatske i Slovenije pokazuje kako se uzajamnim poštovanjem razumijevanjem mogu rješavati svi problemi.

Premijerka Kosor posebno je značajnim ocijenila projekte koji stoje pred hrvatskom Vladom, kao što je izlazak zemlje iz krize i recesije te završetak pregovora s EU u ovoj godini kako bi Hrvatska postala 28 zemlja članica Europske unije.
XS
SM
MD
LG