Dostupni linkovi

Vanredna vijest

UN osudile Gadafijev poziv na džihad protiv ŠvajcarskePozivi jednog šefa države na sveti rat su nedopustivi, rekao je visoki zvaničnik UN u Ženevi reagujući na Gadafijev poziv na "džihad" protiv Švajcarske.

"Smatram da su takve izjave jednog šefa države nedopustive u okviru međunarodnih odnosa", rekao je generalni direktor kancelarije Ujedinjenih nacija u Ženevi.

Libijski lider Moamer El Gadafi pozvao je na džihad protiv Švajcarske, istakavši da je to država nevernika koja uništava džamije.

"Muslimani treba da u velikom broju odu na sve aerodrome u islamskom svijetu i spriječe da tamo sleti ijedan švajcarski avion, da ne dozvole da u luke pristane ijedan švajcarski brod i da se postaraju da se u radnjama i na pijacama ne proda nijedan švajcarski proizvod", poručio je Gadafi.

Odnosi između dvije zemlje narušeni su prošle godine kada je u Ženevi uhapšen sin libijskog lidera zbog optužbe da je tukao hotelsko osoblje, a još više su pogoršani zbog hapšenja dva švajcarska biznismena koji su radili u Libiji.
XS
SM
MD
LG