Dostupni linkovi

Crna Gora ne pregovara sa Grcima, još čeka Konstruktor



Crnogorski ministar saobraćaja i pomorstva Mladen Lompar izjavio je u petak podgoričkim medijima da neće biti razgovora s grčko-izraelskim konzorcijem "Aktor", drugorangiranim na tenderu za izgradnju auto-puta Bar-Boljari, sve dok se ne završe pregovori s hrvatskim konzorcijem na čelu s "Konstruktorom".

"Neće biti razgovora s predstavnicima "Aktor Concessions" dok se ne završe pregovori i odluci o ponudi prvorangiranog ponuđača, hrvatskog konzorcija, koji predstavljaju Institut građevinarstva Hrvatske, Konstruktor i Tehnika", rekao je ministar Lompar.

Kako prenose mediji u Crnoj Gori, hrvatski konzorcij je ranije osigurao 50 posto potrebnih grancija. No, Vlada Crne Gore prihvata garancije samo u cjelovitom iznosu, kako je i predviđeno tenederom.

Stoga "Konstruktor" pokušava do kraja sedmice osigurati bankovnu garanciju i za drugi dio iznosa ponude od 2,77 milijarde eura.

Sjednica državnog Savjeta za auto-puteve, na kojem će se odlučivati o ponudi hrvatskog konzorcija, biće održana u utorak 2. marta.

Sekretar resornog Ministarstva u četvrtak je izjavio da crnogorska Vlada može "produžiti hrvatskom konzorciju rok i nakon 1. marta ako je to u njenom interesu".
XS
SM
MD
LG