Dostupni linkovi

Čolak: Gudurić bi mogao biti izručen i Srbiji



Ministar pravde Bosne i Hercegovine, Bariša Čolak izjavio je danas u Beogradu da nema prepreke da po okončanju postupka u Hrvatskoj, Bojan Gudurić bude izručen i Srbiji.

Objašnjavajući odluku o izručenju Gudurića Hrvatskoj, a ne Srbiji, Čolak je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije kazao da je jedan od razloga za takvu odluku upravo to što nema prepreke da Gudurić bude izručen Srbiji po okončanju postupka u Hrvatskoj.

Među razlozima zbog kojih je BiH odlučila da izruči Gudurića Hrvatskoj je i težina krivicnog djela."Djelo za koje se traži izručenje Gudurica u Hrvatsku je djelo za koje je zaprijećena mnogo teža kazna od one za koju je Gudurić osuđen u Srbiji i za šta ga traži Srbija", kazao je Čolak. Takođe, kako je dodao, Hrvatska je prije Srbije podnijela zahtjev za njegovo izručenje.

Gudurić, optužen za učestvovanje u ubistvu suvlasnika zagrebačkog lista "Nacional" Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića, izručen jutros Hrvatskoj na graničnom prijelazu u Bosanskom Brodu.

Bojan Gudurić je od oktobra 2008. godine bio u bjekstvu, a u februaru ove godine se predao policiji u Banjaluci. Gudurić je državljanin Srbije, rođen 25. juna 1981. u Novom Sadu.
XS
SM
MD
LG