Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Poništena presuda za uzimanje mita od Berlusconija


Vrhovni kasacijski sud u Rimu poništio presudu protiv britanskog odvjetnika Davida Mills osuđenog za uzimanje mita od talijanskog premijera Silvija Berlusconija.

Talijanski tužitelj Gianfranco Cani zatražio od Kasacijskog suda u Rimu da odustane od optužbi protiv Millsa zbog zastarijevanja ovog slučaja.

Mills je 2009. osuđen na četiri i po godine zatvora zbog primanja 600.000 dolara mita kako bi prikrio dokaze protiv Berlusconija i njegove kompanije Fininvest u dva slučaja iz 1990-ih.

Pošto je Vrhovni kasacijski sud u Rimu odobrio zahtjev tužitelja Gianfranca Cianija, svi su izgledi da će se odustati i od slučaja korupcije protiv Berlusconija koji je s tim u vezi, naveo je Reuters.

I Berlusconi i Mills poriču krivnju za davanje, odnosno primanje mita. Millsova supruga, bivša britanska ministrica kulture Tessa Jowell, također je bila optužena da je sudjelovala u njegovim financijskim malverzacijama.

Suđenje protiv Berlusconija bilo je suspendirano, jer je premijer bio zaštićen od kaznenog gonjenja dok obavlja tu funkciju, ali je najviši sud Italije prošlog oktobra imunitet premijera proglasio neustavnim, te je suđenje nastavljeno.

Suđenje Berlusconiju je sredinom januara odgođeno do 27. februara do kada bi trebalo da se zaključi žalbeni postupak u slučaju odvjetnika Millsa.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG