Dostupni linkovi

Vanredna vijest

U napadima u Kabulu poginulo 17 ljudi


U samoubilačkim napadima u centru Kabula, za koje su odgovornost preuzeli talibani, u petak je poginulo najmanje 17 ljudi, najnoviji je bilans koji je saopštila policija.

Jedan od portparola talibana rekao je danas da su pet bombaša samoubica izveli napade na dvije zgrade koje koriste stranci. Policija je saopštila da je bilo najmanje tri napadača, kao i to da su među poginulima Indijci.

U napadima je 32 ljudi ranjeno, rekao je šef Odjeljenja za kriminalnu istragu policije u Kabulu, Abdul Hafar Sajedžada. On je rekao da među poginulima ima najmanje tri policajca, a da su najveći broj poginulih civila Indijci.

Cilj napada bila su dva manja hotela u kojima žive stranci. Automobil bomba sravnio je sa zemljom Gostionicu Hamid, a takođe je napadnut i susjedni hotel Park Rezidens, rekao je Sajedžada.

Šef Odjelenja za zdravstvo afganistanskog Ministarstva odbrane, general Ahmad Zia Jaftali rekao je da je sedam tijela preneseno u vojne bolnice i da među poginulima ima stranaca, ali nije znao koje su nacionalnosti.
XS
SM
MD
LG